Davidsfonds toneelaanbod

Afbeeldingsresultaat voor toneelZoals voorgaande jaren hebben we ook voor het nieuwe toneelseizoen een samenwerking met 2 toneelverenigingen.
Enkel Davidsfondsleden kunnen via onze afdeling reserveren en krijgen korting op de toegangsprijs.

Meer info over de toneelverenigingen? Klik op hun logo.

"De Valk"

De Valk

Wij kijken met belangstelling uit naar hun volgend programmaaanbod.

locatie_Maz.pdf (43.5 kb)

Werkgroep 66

Tenorissimo
Parle-moi d'amour
Doek
Augustus, ergens op de vlakte

Tenorissimo
Het plaatselijk operagezelschap is er in geslaagd de wereldvermaarde tenor Tito Merelli voor een optreden te strikken. Een uitverkochte zaal wacht hem op en ook de leden van het gezelschap kijken met wisselende interesse naar zijn komst uit. Alles verloopt volgens plan totdat....

Speeldata:
vrijdag 25 januari,  zaterdag 26 januari om 20:00 u en  zondag 27 januari 2019 om 15:00 u

Parle-moi d'amour
Als Hij en Zij rond middernacht thuiskomen van een diner barst een huiselijke discussie los. Beiden zijn vijftigers, hun huwelijk is een beetje in een sleur geraakt. Letterlijk alle frustraties komen boven in een orkaan van verbaal geweld. Alles wordt tot op het bot uitgebeend: de opvoeding van de kinderen, hun seksleven, de schoonouders, hun ambities, haar plastische chirurgie, zijn hypochondrie, jaloezie, ... Een ernstig drama? Helemaal niet! De spitse dialogen, zo typisch voor goede Franse komedies, doen het publiek voortdurend spontaan in lachen uitbarsten.

Speeldata:
vrijdag 22 februari,  zaterdag 23 februari om 20:00 u en zondag 24 februari 2019 om 15:00 u.

Doek
Koortzz
Niemand wil nog met Richard werken. Want Richard is de belichaming van de clichéacteur. Hij drinkt, speelt op café voor onbegrepen kunstenaar, is narcistisch, megalomaan en strontvervelend. Als bij de repetities van een nieuwe voorstelling de zoveelste actrice huilend wegloopt, blijft er maar één actrice over die de vrouwenrol zou kunnen spelen: Richards oude liefde Lies, met wie hij dit stuk al op het conservatorium speelde. We volgen de repetities van Richard en Lies en zien hoe ze weer aan elkaar moeten wennen, herinneringen ophalen, rollen spelen en terugdenken over keuzes die hun levens bepaalden. Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde. Hoewel... verhelderend?

Speeldata:
vrijdag 29 maart, zaterdag 30 maart om 20:00 u en  zondag 31 maart 2019 om 15:00 u.

Augustus, ergens op de vlakte
Het stuk gaat over een familie ergens op de vlakte! Een familie intelligente, gevoelige mensen met een beangstigende gave om elkaar het leven absoluut onmogelijk te maken. Wanneer de vader des huizes plots spoorloos verdwijnt, verzamelt de familie zich in het ouderlijke huis om elkaar te steunen en meteen ook kapot te maken.

Speeldata:
vrijdag 19 april: zaterdag 20 april, donderdag 25 april, vrijdag 26 april en  zaterdag 27 april 2019 om 20:00 u.