Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

voorjaarscursussen Brugge

Ludwig van Beethoven en 'zijn Negende' - Beethovens beroemdste werk ontrafeld

Ludwig Van Beethoven en zijn 'negende'

Van het fijnzinnige Für Elise tot de monumentale Symfonie nr. 9: Beethovens taal is universeel. Hoewel hij in de klassieke traditie start, geven zijn onstuimige karakter en ontembare vrijheidsdrang al gauw een uniek gezicht aan zijn werk. Beethoven revolteert en charmeert, en creëert meesterwerken die blijven nazinderen. Zo leidt hij de romantiek in.
​Docent: Pieter Bergé
Data: dinsdag 20 februari en 6 maart
Locatie: Concertgebouw, 't Zand 34, Brugge
Lees meer

Spiritualiteit en ethiek - Naar volheid van het leven

Spiritualiteit en ethiek

Na twee inleidende lezingen in het najaar 2017 diepen Johan Verstraeten en Johan De Tavernier de thema’s spiritualiteit en ethiek nog verder uit. Beide reeksen zijn complementair.​
Docenten: Johan De Tavernier en Johan Verstraeten
Data
maandag 26 februari, donderdag 15 en 22 maart en maandag 26 maart
Locatie:Sint-Andriesabdij Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries
​Lees meer

 

Haute Lecture by Colard Mansion - Vernieuwing van tekst en beeld vroeger en nu

Haute lecture by Colard Mansion

Het Brugge van de 15de eeuw, de stad van Karel de Stoute en Hans Memling, is een kosmopolitische en dynamische stad. De boekenproductie floreert en luxeboeken nemen een centrale plaats in in de internationale handel en de Bourgondische cultuur. Colard Mansion is een van de producenten van luxeboeken.
​Docent: Jo De Baerdemaeker
Datum: donderdag 8 maart
Locatie: Groeningemuseum, Dijver 12, Brugge
Lees meer

Mol - Interactief concert

Mol - Interactief concert

Maak je handen vuil, knip het licht uit, maak het donker, spits je snuit. Zo. Welkom in de mollenwereld!’ Zing mee, lach en wees uitbundig. Maar luister en kijk ook aandachtig naar het spannende verhaal van Marcel De Mol. Davidsfonds Academie en Concertgebouw Brugge nodigen (groot)ouders én (klein)kinderen samen uit op een geweldige namiddag!
​Datum: zaterdag 21 april
​Locatie:
 Concertgebouw, 't Zand 34, Brugge
Lees meer

Jacob Obrecht - Topmusicus in het 15de-eeuwse Brugge

Jacob Obrecht

Jacob Obrecht mag dan wel van geboorte waarschijnlijk een Gentenaar zijn, voor de muziek in Brugge aan het eind van de 15de eeuw is hij in elk geval van groot belang geweest. Zo schreef hij in opdracht van de weduwe van de in ongenade gevallen bonthandelaar Donaes de Moor zijn beroemde Missa de Sancto Donatiano. Ook verschillende andere onderdelen van zijn muzikaal oeuvre zijn aan Brugge verbonden.
​Docent: Hendrik Vanden Abeele 
Datum: maandag 7 mei
Locatie: Concertgebouw, 't Zand 34, Brugge

Lees meer

Gustav Mahler - Zingende symfonieën en orkestrale liederen

Gustav Mahler

Het Budapest Festival Orchestra behoort tot de tien beste orkesten ter wereld. Sinds vijf jaar is het een vaste gast in het Concertgebouw Brugge, om er een weekend lang één componist centraal te stellen. Dit jaar richt het de schijnwerpers op Gustav Mahler. Met hem heeft dirigent Ivan Fischer een speciale band, zijn opnames van enkele Mahler-symfonieën werden met prijzen overladen.
Docent: Marc Erkens
Datum: zaterdag 19 mei
Locatie: Concertgebouw, 't Zand 34, Brugge
Lees meer