Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

voorjaarscursussen Brugge 2020

donderdag 5, 19 en 26 maart


Schapenboeren, Vikingen en vissers - Middeleeuwse culturen rond  de Noordzee 

Economisch belang van de Noordzee in de middeleeuwen
Vikingen en internationale handel
Indijking van het Noordzeelandschap

Al in de 7de eeuw dreven schapenboeren en terpbewoners in Friesland en Vlaanderen handel met elkaar. Dat gebeurde via de Noordzee die kustbewoners, reizigers, handelaars en zeevaarders met elkaar in contact bracht. De Vikingen maakten dankbaar gebruik van die verbindingen en integreerden de Noordzeewereld verder in de langeafstandshandel.
Locatie: ZoWe Vormingscentrum,
Barrièrestraat 2d, Sint-Michiels.
Lees meer

zaterdag 4 april


Matheuspassie van Bach 2020

Over sommige meesterwerken raakt men simpelweg niet uitverteld. De Mattheuspassie van Bach is er zo een. Ondanks ontelbare opvoeringen en opnames blijft de passie intrigeren en ontroeren. Vox Luminis & Freiburger Barockorchester brengen in Brugge hun interpretatie. Voor Davidsfonds Academie belicht August De Groote het werk vanuit elke mogelijke invalshoek en probeert het mysterie van zijn aantrekkingskracht bloot te leggen.
Locatie:
Concertgebouw, 't Zand 34 Brugge
Lees meer

 

woensdag 10 juni


Rosas. Anne Teresa De Keersmaecker solo

Anne Teresa De Keersmaeker zet haar dansante verkenning van Bachs wondere muziek voort. Nadat ze eerder al de Cellosuites en de Brandenburgse Concerten onder handen nam, gaat ze nu aan de slag met de Goldbergvariaties. En naar goede gewoonte vormen muziek en dans bij de choreografe andermaal een onlosmakelijke twee-eenheid. Bachspecialist Ignace Bossuyt legt de patronen in klank en beweging bloot.
Locatie: Concertgebouw, 't Zand 34, Brugge
Lees meer