Aanbevolen bij onze buren

Op deze pagina vind je activiteiten van andere verenigingen uit de omgeving die we willen aanbevelen als een aanvulling van ons cultureel aanbod

van 21 april tot 31 augustus

de flyer

Tentoonstelling "DE SLAG OM DE NOORDZEE - 1914 '18"
Winston Churchill zei ooit: Het enige dat me beangstigde tijdens de oorlog was de U-bootdreiging
Vier jaar lang huisvestten de bezette havens van Brugge, Oostende en Zeebrugge een indrukwekkende vloot Duitse duikboten.  Deze onderzeeërs kelderden niet minder dan 2,5 miljoen ton scheepvaart of 2.554 geallieerde schepen. Zo brachten ze Groot-Brittannië tot de hongersnood en de rand van de overgave.
Lees
Locatie: Provinciaal Hof, Markt 3, Brugge

zondag 22 april

Sint-Lodewijkscollege
Flandria

Erfgoeddag 2018
Het nationaal thema voor de erfgoeddag 2018 is "kiezen".

Met de Cultuurbibliotheek hebben we het over de keuzes van onze stichter Robrecht Stock.
De Cultuurbibliotheek is vorig jaar 60 jaar geworden en is onlangs gefusioneerd met de Vereniging Stock-Laureyns. Beide bibliotheken werden opgericht door kan. R. Stock, befaamd classicus en onderwijsinspecteur. Een ideale gelegenheid om de keuzes van de huidige beleidsploeg te verantwoorden en die te vergelijken met de krijtlijnen uitgezet door de stichter. Dit gebeurt aan de hand van topstukken uit de collectie.
De bibliothecaris, de medewerkers en enkele vrijwilligers zullen de bezoekers ontvangen op Erfgoeddag. Op 3 momenten is een gidsbeurt voorzien.
Van 10u tot 18u
Locatie: Cultuurbibliotheek,
Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge
Gidsbeurten: 11u – 14u – 16u. Duur: ongeveeer 1 uur.

dinsdag 24 april

Village Rockstars

De  mooie Indische film 'Village Rockstars'
Een 10-jarig meisje leeft in een afgelegen dorpje in het noordoosten van India en moet opboksen tegen vooroordelen en vechten voor haar idealen. Haar grote droom is een rockband te starten. Bekijk hier alvast de trailer. Deze voorstelling start om 15 uur.
Locatie:  de
Lumière in de Sint-Jacobsstraat 36/BBrugge
DF-leden betalen 7 i.p.v. 9 euro als ze hun DF-cultuurkaart aan de ingang tonen.

woensdag 24 oktober

Te gast bij Zevenkerken

Zuhal Demir
Staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke kansen, Personen met een beperking, Grootstedenbeleid en Wetenschapbeleid.

Een vrouw met lef en realistische kijk op een waaier van bevoegdheden.
Aanvang: 20:00 u
Inkom: € 6,00, € 5,00 met Davidsfonds Cultuurkaart