Aanbevolen bij onze buren

Op deze pagina vind je activiteiten van andere verenigingen uit de omgeving die we willen aanbevelen als een aanvulling van ons cultureel aanbod

woensdag 28 februari

Te gast bij Zevenkerken

Joachim Coens
C.E.O (afgevaardigd bestuurder) van "Port of Zeebrugge" en burgemeester van Damme.

Blijft de haven van Zeebrugge het klein broertje van de haven van Antwerpen ondanks innovatie en duurzaamheid?
Wat met Zwankendamme en het Schipdonkkanaal?

Locatie: Sint-Andriesabdij Zevenkerken, Zevenkerken 4, Sint-Andries

Zondag 11 maart

Gidsenbond Brugge
Sint-Jozef

"Ite ad Joseph. Gaat naar Jozef. Het eigentijds en het lichtjes eigenwijs verhaal van een nederige vakman"
Een lezing door voorzitter van de Gidsenbond, Jo Berten

Eeuwenlang leek het wel of hij niet bestaan had. Was hij een beetje de man met wie je alles kon doen? Een bijbelse Lamme Goedzak? Eerst te laat vernemen dat je vrouw zwanger is, van je kousen proberen luiers te maken, dan met je baby op de vlucht moeten en later, vol angst, op zoek gaan naar die puber...

Hij zal tot ongeveer de vierde-vijfde eeuw moeten wachten op "erkenning", maar dan gaat het vlug. Er zijn zelfs Jozefverschijningen bekend, recepten naar hem genoemd, gevarieerde iconografie vervaardigd, er zijn relieken van de H. Jozef bewaard, ...en hoe staat het met Jozef in Brugge?

Wanneer: om 10.00u

Locatie Howest, Sint-Jorisstraat 71, 8000 Brugge (Parking in Klaverstraat 51)

Deelname: gratis voor leden, 5 € voor niet-leden

Inschrijving: leden via website, niet-leden via mc.leys@skynet.be

zondag 11 maart

Barbara Dex
Zij treedt  om 15:00 u op in de Sint-Godelievekerk,
Sint-Michielslaan 35 te Sint-Michiels.  Met de opbrengst van het vijftiende concert, dat de Vriendenkring Onze Ark organiseert, zal het ontmoetingshuis Onze Ark uitgerust worden met een AED-toestel (automatische externe defibrillator), dat de mogelijkheid biedt om consequent in te grijpen bij een eventueel hartfalen. Kaarten zijn te verkrijgen bij Johan en Lieve Vanbaelenberghe-Aelter (Wagenbruggelaan 28 te Sint-Michiels) en bij Daniël en Trees Sap-Sap (’t Kloosterhof 32 te Sint-Michiels). Ze kosten 12,50 euro in voorverkoop (15 euro aan de deur). Meer info bij Daniël Sap: sap.sap@telenet.be  of tel. 050-383410.
Bekijk ook de "affiche Barbara Dex"

vrijdag 16 maart

Ryelandtzaal

Concert
"Brugse jonge musici - geef hen een podium"
Locatie: Ryelandtzaal, Ezelstraat 52/54, Brugge
Meer info: zie "Brugse jonge musici"

zaterdag 17 maart

Gidsenbond Brugge

Van devotie tot emotie – een wandeling door Brugge met de gidsen van de Gidsenbond

Iets op uw kerfstok? Een lastig kwaaltje dat u parten speelt? Eventjes een goede daad in de verf zetten? Graag wat voorspraak? Het kan allemaal tijdens deze wandeling langs heiligenbeeldjes, sinten en andere beminden. Heiligen spelen sinds het begin van het Christendom een belangrijke rol. Heiligenverering, volksdevotie, bijgeloof,… Ze werden aanroepen voor genezing en bijstand, werden vereerd op hun naamdag, hun relikwieën werden gekoesterd. Iets van lang geleden denkt u? Ontdek tijdens deze wandeling hoe veel van onze gewoonten, tradities, spreekwoorden, gebruiken, gezegden, nog steeds een rol spelen in ons dagelijks leven.

En … we praten nog na bij een goed glas heilig gerstenat naar keuze.

Wanneer:  om 14.00u

Duur: 2 uur (max. 2u15) Start: Sint-Salvatorskathedraal - Ingang Steenstraat

Deelname: gratis voor leden, 5 € voor niet-leden inschrijving: leden via website, niet-leden via mc.leys@skynet.be

zondag 18 maart

Begijnhof Brugge

Winterconcert Begijnhof Brugge.
Concert om 15.30 u. met Guillaume Michiels (hoorn) en Ignace Michiels (orgel)
Tickets zijn te bekomen bij het Centrum De Wijngaard, Begijnhof 4 (info: 0476 75 63 85)

woensdag 18 april

Te gast in Zevenkerken

Carl Devos
Politicoloog. Hoogleraar aan de faculteit Politieke en Sociale wetenschappen aan de Universiteit van Gent

Hoe is de binnenlandse politiek er aan toe, in het verkiezingsjaar 2018 en 2019
Locatie: Sint-Andriesabdij Zevenkerken,
Zevenkerken 4, Sint-Andries

dinsdag 24 april

Village Rockstars

De  mooie Indische film 'Village Rockstars'
Een 10-jarig meisje leeft in een afgelegen dorpje in het noordoosten van India en moet opboksen tegen vooroordelen en vechten voor haar idealen. Haar grote droom is een rockband te starten. Bekijk hier alvast de trailer. Deze voorstelling start om 15 uur.
Locatie:  de
Lumière in de Sint-Jacobsstraat 36/BBrugge
DF-leden betalen 7 i.p.v. 9 euro als ze hun DF-cultuurkaart aan de ingang tonen.

woensdag 24 oktober

Te gast bij Zevenkerken

Zuhal Demir
Staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke kansen, Personen met een beperking, Grootstedenbeleid en Wetenschapbeleid.

Een vrouw met lef en realistische kijk op een waaier van bevoegdheden.
Locatie: Sint-Andriesabdij Zevenkerken, Zevenkerken 4, Sint-Andries